Kolmården

Hej! 

Vi skulle ju åka hem i tisdags, och det gjorde vi också, men efter en omväg till Kolmården 😅 

Vi bestämde det sent i söndagskväll att det fick bli ett besök till Kolmården innan vi skulle åka hem. Jag bokade biljetter och bokade även in en "dundertimme" också, vilket var att vi fick gå in en timme innan parken öppnade för att åka karuseller i Bamsesvärlden. Vi fick också gå på Bamseteater där! 
Därför fick vi åka från stugan strax efter 6 på morgonen för att hinna, men det var det helt klart värt. Den timmen var verkligen superbra! Det var inte mycket folk där alls så vi kunde åka allt vi ville 😊 
Teatern var också bra! Det var väldigt mysigt att strosa runt där i Bamses värld, och kika in i Bamses hus och upp till gamla farmor på berget m.m. 

Det märktes när parken hade öppnat för då kom det betydligt mycket mer folk. Vi påverkades inte så mycket av det dock, eftersom vi gick ifrån Bamses värld och gick och tittade på djuren istället. Enda gången det blev jobbigt mycket folk var på delfinföreställningen. Men vi fick rätt bra platser i alla fall! Det var mest jobbigt när vi skulle ta oss ut och gå därifrån. 
Själva föreställningen var jättecool tyckte Julian! Elliot var intresserad han också 😊 Jag satt och studerade delfinerna och dess skötare som var närmast oss. Wow alltså! Vilket samspel! Och man såg verkligen hur mycket de tyckte om varandra, djuren och människorna. Imponerande!  

När vi kommit ifrå  föreställningen fortsatte vi titta på resten av djuren, de vi inte sett innan. 
Vi såg alla djur man kunde se, även Lodjuret som jag vid tidigare besök aldrig har sett! En lodjursunge fanns det där också, så himla söt! 
Vi åkte linbana och sen såg vi på en fågelförrställning,  vilket Julian tyckte var coolt! Då sov Elliot så han missade det 😅 
Vi strosade runt i vår egna takt och stressade inte alls under dagen. Vi gjorde det vi kände för och åt vår matsäck när vi ville. Victor vann en stor gosedjursapa till barnen på ett spel där man skulle skjuta ner burkar, och Julian vann bamsepussel och bamsetidning på ett annat spel. Det var skoj! 

Innan vi åkte hem ville Julian gå förbi Bamses värld igen och åka ett par sista karuseller, så det gjorde vi 😊 
På vägen ut fick barnen var sitt gosedjur. Julian valde en snöleopard till sig, och så valde vi en delfin till Elliot tillsammans. 

Det var verkligen en riktig kanondag! Lång, med tanke på att det var 3,5 timme till i bilen innan vi kom hem till Göteborg, men riktigt bra! Jag hoppas vi kan göra om det någon gång 🥰 

Hoppas ni har det fint! 


(Här kommer lite bilder i oordning som vanligt 😁)