Härligt gammalt slang!

Hej!

Jag sade ju att det mest blir en massa slappande här hemma hos farmor, men idag har vi faktiskt städat ut julen helt (Guye ville ha kvar den ända tills påsken men både jag och farmor sade ifrån ^^ ), hämtat in massa ved, besiktat bilen (som förövrigt inte gick igenom, så det kanske var dödsdomen för min fina bil!) och haft besök av Guyes kompis.
Ändå har vi hunnit med att titta på film! Åh, vad jag älskar filmer med gammalt stockholmsslang! :)

Varför används inte ord som kirrat, dora, pallet, stuffa, vajert, bagis och liknande? Eller varför kan man inte säga att någon är "renhårig" om den personen är helt okey? Så himla härligt! :)
 
Äsch, nu ska jag till mitt "happy place!" där inget ont kan hända. Fantasin och drömmarna!

Kram!
 

Jag saknar mina hundar!

Hej!

Just nu i skrivande stund sitter jag hemma hos farmor och ska alldeles strax sova, men det slog mig att jag saknar mina hundar förfärligt mycket! Usch vad det kan vara tråkigt utan de!

Idag har i alla fall jag och farmor bytt ut deras julgardiner (för farmor är för kort för att göra det själv) och varit ute och gått med deras hund Malva. Annars blir det mycket slappande när man är här! 
Nu är det snart dags att sova!

Kram! :)
 
 
 

De modiga två!

Hej!

Igår efter skolan följde jag med Erika hem för att laga mat och som de två mästerkockar vi är blev det riktigt lyckat!
 
Efter det var det på med termobraller och ut i snön, för här skulle det åkas pulka! Vilken backe alltså! Den var riktigt bred och rätt så brant så man fick upp bra fart!
Eftersom vi bara hade ett tefat och ett par plastpåsar med oss försökte vi många gånger få plats båda två på det lilla tefatet. Det lyckades mer eller mindre bra, men kul hade vi! :)